ГоловнаПолітика

Amnesty International закликає авторитетних людей висловлюватися про ситуацію в Україні

З 2010 року Україна деградує в питанні прав людини.

Amnesty International закликає авторитетних людей висловлюватися про ситуацію в Україні

Генеральний секретар Amnesty International в Німеччини Вольфганг Ґренц вважає, що ЗМІ, спортсмени, функціонери, політики і глядачі повинні висловлювати свою думку щодо проблем.

Про це заявив генеральний секретар Amnesty International в Німеччині Вольфганг Ґренц в інтерв'ю Die Zeit, повідомляє InoPressa.

Ґренц заявив, що проведення Євробачення в Баку може принести користь, "тому що воно пробуджує інтерес ЗМІ до країни, яка рідко потрапляє в поле зору".

Однак, за його словами, перед проведенням великих заходів в країнах, де існують проблеми з дотриманням прав людини, варто було б висувати конкретні умови щодо гарантій дотримання прав людини до певного терміну.

Україна, за його словами, є особливим випадком, оскільки в момент присудження їй права проведення ЧЄ 2007 року ситуація з правами людини розвивалася більше позитивно, а з 2010 року розвиток пішов в інший бік, сказано в інтерв'ю.

Він уточнив, що мова йде не тільки про справу Юлії Тимошенко, а й про застосування тортур у міліції у цілому, цензуру в пресі та судове переслідування критиків "за нікчемними приводами".

За його словами, бойкот ЧЄ не допоміг би ув'язненим, проте ЗМІ, спортсмени, функціонери, політики і глядачі повинні висловлювати свою думку щодо вищезазначених проблем.

Ґренц зазначив, що великі заходи самі по собі не можуть змінити ситуацію в країні, і навів як приклад Китай, де після Олімпійських ігор 2008 року ситуація, навпаки, погіршилася, особливо під час "арабської весни" 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram