ГоловнаПолітика

Експерт: між Вашингтоном і Києвом триває торг

Пропозицію заборонити Януковичу в'їзд у США пов'язали зі сланцевим газом.

Експерт: між Вашингтоном і Києвом триває торг
Фото: cit.ua

Між Києвом і Вашингтоном відбувається напружений торг, у рамках якого застосовують різноманітні засоби тиску.

Про це кореспондентові "Росбалту" заявив український політолог Юрій Романенко, коментуючи підготовлений сенатором США Джеймсом Інхофом проект резолюції, в якому пропонують заборонити Віктору Януковичу та генеральному прокурору України Віктору Пшонці в'їзд у країні.

За його словами, ця резолюція - ще один етап у двосторонніх торгах. "З одного боку, американці готують такі резолюції, з іншого - американські компанії мають намір увійти на ринок українського сланцевого газу. Політика - це завжди торг. Американці просто підвищують ставки, плюс у них є своя виборча кампанія, де також можуть спробувати розіграти українську карту, хоча проблеми України нескінченно далекі від інтересів американського виборця", - зазначає експерт.

"Ми бачимо, як застосовують інструменти публічного тиску. Але все для офіційного Києва може скінчитися сумно. Ми бачимо розгортання інфраструктури погроз і санкцій - із боку ЄС і США на адресу України. І ситуація для Януковича розвивається дуже погано", - резюмує Юрій Романенко.

Зазначимо, що сенатор Джеймс Інхоф (Республіканська партія) надіслав у Конгрес США проект резолюції, якою пропонує заборонити Президенту України Віктору Януковичу та генеральному прокурору Вікторові Пшонці в'їзд у країну.

Раніше низка депутатів Європарламенту заявила про те, що необхідно заморозити європейські рахунки й активи. українського керівництва.

Нагадаємо, що вибори в український парламент відбудуться наприкінці жовтня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram