ГоловнаПолітика

Колесніченко: мені погрожували розправою

Регіонал вважає, що в Україні зароджується націонал-фашизм.

Колесніченко: мені погрожували розправою
Фото: Макс Левин

Народний депутат України Вадим Колесніченко заявляє, що вчора йому погрожували фізичною розправою.

Про це він заявив на брифінгу.

Відповідаючи на питання журналістів щодо того, чому він першим вдарив народного депутата Івана Стойка і тим самим сприяв ескалації конфлікту, Колесніченко сказав, що "п'ять фізичних недомірків, намагаючись створити видимість бійки, заглядаючи в очі, просили про одне - вдар мене, щоб з мене полилася кров, щоб я пройшов до прохідної частини списку".

Колесніченко підкреслив, що головне не ці дії опозиції, а те, що поруч були народні депутати, які говорили "ти труп, тобі залишилося жити два дні. Ми тебе розіпнемо на березі".

"Ці захисники української мови говорили прекрасною російською мовою", - підкреслив він.

Водночас депутат додав, що "ми бачимо сплеск націонал-фашизму, який зароджується в Україні або вже народився". За його словами, "коли аргументів немає, то удаються до сили".

На кілька уточнюючих питань щодо ініціаторів бійки Колесніченко відповів, що "розпочала ескалацію конфлікту фракція "БЮТ-Батьківщина", яка заблокувала трибуну і хотіла пробратися до президії".

Нагадаємо, 24 травня у Верховній Раді сталася бійка між представниками фракцій Партії регіонів і "БЮТ-Батьківщина" і НУ-НС, які протестували проти мовного законопроекту "регіоналів".

Зокрема, з розбитою головою було госпіталізовано в лікарню депутата Петрука, а одному з авторів законопроекту Колесніченку порвали сорочку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram