ГоловнаПолітика

Бубка: Геращенко не має жодного стосунку до квитків на Олімпіаду

Президент НОК стверджує, що квитки продають за собівартістю.

Бубка: Геращенко не має жодного стосунку до квитків на Олімпіаду
Фото: http://flab.cv.ua

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка створить незалежну комісію для розслідування корупційного скандалу в НОК.

Про це він заявив після прильоту в Україну зі спортивного форуму в Канаді, повідомляє "Сегодня".

"Ми попросили компанію ВВС надати всі наявні в них дані для об'єктивного розслідування. У п'ятницю юридична комісія НОК внесе на виконком пропозиції кандидатур тих, хто увійде до складу комісії, - заявив Бубка. - Ми зацікавлені в тому, щоб було прийнято справедливе рішення".

Щодо цінової політики, як зазначив Бубка, квитки продають за собівартістю. "Важливий момент: цією діяльністю займається робоча група НОК, яку очолює мій радник Микола Костенко", - додав він.

Думаю, що Геращенко не мав теоретичної можливості для продажу якихось квитків, і думаю, що ця історія може закінчитися пшиком.

— віце-президент НОК Віктор Корж

Зі свого боку, Костенко заявив: "Робоча група в нас велика, близько 20 осіб, вони відповідають за акредитації, квитки, зв'язок із посольствами, оргкомітетом Ігор. Геращенко взагалі не має стосунку до квиткової програми. Тому він просто не має можливості реалізовувати квитки. Та й самих квитків у нас на руках ще немає".

За словами Костенка, заявка українського НОК велика - на 6 млн грн, що приблизно становить півтори тисячі квитків.

"При цьому в нас брак квитків. Припустимо, зі стрільби кульової не вистачає квитків, щоб забезпечити ними президента федерації, з плавання - лише кілька квитків, зі стрибків у воду - те саме. Я відверто кажу: дуже здивований цим інцидентом. Він не вписується ні в які рамки", - дивується Костенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram