ГоловнаПолітика

МЗС вважає Європарламент надмірно емоційним

В Україні взяли до уваги резолюцію ЄС.

МЗС вважає Європарламент надмірно емоційним
Фото: korrespondent.net

В Україні взяли до уваги затвердження 24 травня 2012 року резолюції Європейського парламенту щодо ситуації в Україні.

Про це повідомили в прес-службі МЗС.

Зовнішньополітичне відомство відзначає підтвердження Європейським парламентом низки принципових моментів розвитку відносин України з ЄС. Ідеться насамперед про визнання з боку Європарламенту стратегічного значення нашої країни з погляду розвитку Європейського континенту, а також важливості майбутньої Угоди про асоціацію з ЄС як інструменту модернізації України та реалізації її європейської перспективи.

МЗС вважає, що резолюція торкається низки важливих питань, зокрема щодо проведення в Україні комплексної реформи правосуддя.

Щодо питання підготовки до парламентських виборів в Україні в жовтні 2012 року МЗС відзначає своєчасне запрошення всіх зацікавлених сторін, у т. ч. депутатів Європейського парламенту, для моніторингу виборів.

Водночас у зовнішньополітичному відомстві відзначають певну емоційність в оцінках Європейським парламентом ситуації навколо судових справ щодо окремих представників попереднього уряду, зокрема Юлії Тимошенко.

"У цьому контексті необхідно зазначити, що в справі Тимошенко ще не використано всі правові механізми захисту - 26 червня цього року відбудеться розгляд касаційної скарги. Виняткову увагу приділяють гуманітарному аспекту справи, зокрема вживають особливих заходів, спрямованих на надання Тимошенко необхідної медичної допомоги. Як виняток, до її обстеження та лікування залучено іноземних лікарів", - йдеться в заяві МЗС.

МЗС України позитивно відзначає чітку позицію Європейського парламенту щодо важливості успішного проведення фінальної частини Євро-2012.

Нагадаємо, сьогодні Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо України. Європарламент, зокрема, закликав українську владу вирішити ситуацію із засудженими з політичних мотивів до початку виборчої кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram