ГоловнаПолітика

НАТО обіцяє не підштовхувати Україну до перегляду позаблоковості

В альянсі підтримали ініціативу Януковича.

НАТО обіцяє не підштовхувати Україну до перегляду позаблоковості
Фото: http://sannews.com.ua

Північноатлантичний альянс поважає рішення офіційного Києва про позаблоковість і не має наміру підштовхувати Україну до перегляду оборонної політики.

Про це 24 травня заявила заступник помічника генерального секретаря НАТО з питань громадської дипломатії Стефані Бабст під час відеоконференції Київ-Брюссель.

"Ми поважаємо рішення українського уряду про позаблоковість і не маємо наміру підштовхувати когось, зокрема Україну, до перегляду своєї оборонної політики", - сказала вона.

Бабст наголосила, що НАТО продовжить співпрацювати з Україною в рамках річної національної програми, щоб "проекти, схвалені як частина нацпрограми, виконувалися і давали практичні результати". "І щоб ми - і в Києві, і в Брюсселі - могли дійсно сказати, що рухаємося вперед у практичному сенсі", - додала вона.

Представник НАТО також зазначила, що альянс привітав участь Президента України Віктора Януковича в саміті в Чикаго, під час якого український лідер зазначив про зобов'язання країни з надання допомоги Афганістану, а також залучення до операції НАТО в районі Африканського Рогу "Океанський щит".

Зазначимо, що майже половина українців досі вважають НАТО "агресивним імперіалістичним блоком" і бояться бути втягнутими у військові конфлікти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram