ГоловнаПолітика

Європа показала Януковичу червону картку, - євродепутат

У ЄС вважають, що влада веде Україну до ізоляції.

Європа показала Януковичу червону картку, - євродепутат

Ухвалена сьогодні резолюція щодо України є червоною карткою для Президента України Віктора Януковича.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря Групи зелених у Європейському парламенті Вернера Шульца.

"Настав час показати цьому режиму червону картку за постійні порушення прав людини та політичні репресії. ЄС повинен піти далі для протидії появі нової диктатури у себе по-сусідству на сході. Угоду про асоціацію не можна підписувати, поки будуть існувати політичні в'язні. Чесних виборів не буде, поки ключові опозиційні політики залишатимуться у в'язниці", - сказав Шульц, коментуючи результати голосування в Європарламенті щодо резолюції стосовно України.

За його словами, опозиційні політики, які принесли Чемпіонат Європи з футболу в Україну, перебуватимуть за ґратами, поки діюча влада сидітиме на трибунах і радітиме від проведення цього чемпіонату. Своєю чергою, співпрезидент Групи зелених Ребекка Хармс вважає, що сьогодні Європарламент рішуче розкритикував Президента Януковича і репресивну політику його уряду.

"ЄС не може підтримати режим, який віддаляє свою країну від свободи і демократії і веде її до ізоляції", - наголосила вона.

На її думку, Чемпіонат Європи з футболу, який відбудеться незабаром, необхідно використовувати як привід, щоб надіслати режиму Януковича чіткий месидж супроти застосування політичних репресій і такого поводження з політичними в'язнями, як от Юлія Тимошенко.

"Однією з цілей проведення чемпіонату в Україні було наближення цієї держави до Європи, і до цього необхідно ставитися серйозно. Президент УЄФА Мішель Платіні має нарешті зайняти чітку позицію і виступити проти політичних репресій, а не іронізувати з небайдужих спортсменів, які так роблять", - акцентувала Хармс.

Нагадаємо, сьогодні, 24 травня, Європарламент ухвалив резолюцію щодо України, в якій закликав українську владу негайно звільнити засуджених за політичними мотивами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram