ГоловнаПолітика

Тимошенко не відпустять на похорон свекра

Виїзд на похорон свекра суперечить законодавству.

Тимошенко не відпустять на похорон свекра
Фото: http://obozrevatel.com

Засудженим може бути дозволено короткочасні виїзди на територію України тільки у зв'язку з винятковими особистими обставинами, а саме стихійним лихом, що спричинило значну матеріальну шкоду засудженому або його сім'ї, а також у зв'язку зі смертю або тяжкою хворобою (загрожує життю хворого) близького родича.

Про це йдеться у статті 111 Кримінально-виконавчого кодексу України та наказу Міністерства юстиції України від 22.11.2011 № 3361/5 "Про затвердження Інструкції про порядок надання засудженим короткочасних виїздів за межі установ виконання покарань", повідомили в Державній пенітенціарній службі.

"До близьких родичів, згідно зі ст. 111 Кодексу в цьому випадку належать тільки подружжя, батьки, діти, усиновителі та усиновлені, рідні брати та сестри, дід, бабуся, онуки.

Ми висловлюємо співчуття Тимошенко у зв'язку зі смертю її свекра, однак надання їй права короткочасного виїзду буде суперечити законодавству", - сказав помічник голови ДПтСУ Ігор Андрушко.

ДПтС України додатково повідомляє, що у відповідь на письмове звернення Тимошенко з проханням про короткостроковий виїзд за межі установи і ЦКЛ "Укрзалізниці" їй буде надано вмотивовану письмову відповідь із посиланням на норми чинного законодавства.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Геннадій Тимошенко, свекор екс-прем'єра Юлії Тимошенко, помер цієї ночі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram