ГоловнаПолітика

У Януковича впевнені, що Меркель нікого не ігнорувала

Візит української делегації в США пройшов на високому рівні.

У Януковича впевнені, що Меркель нікого не ігнорувала

Окремої зустрічі Президента Віктора Януковича з федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель під час саміту НАТО в Чикаго не планувала жодна зі сторін.

Про це заявив радник Президента - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук, коментуючи інформацію про те, що Меркель відмовилася спілкуватися з Януковичем.

"Ні спілкування, ні окремої зустрічі не планували ні німецька, ні українська сторона. Але під час tour de table керівники двох держав привіталися одне з одним", - зазначив він.

"Таким чином, я взагалі не бачу питань для якихось додаткових коментарів контрпродуктивного характеру", - додав Гончарук.

Він також запевнив, що візит Президента до США для участі в засіданні глав держав і урядів країн - учасниць Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані був плідним.

"Візит у Чикаго був ефективним, діловим і з конкретними домовленостями. Про це свідчать ті двосторонні зустрічі, які Президент України провів зі своїми колегами з Польщі, Румунії та Афганістану", - резюмував чиновник АП.

Як відомо, під час саміту НАТО в Чикаго канцлер Німеччини пройшла повз Президента Януковича, не зупинившись, щоб поспілкуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram