ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Профільний комітет не вигадав дати виборів у Києві

3 червня термін повноважень Черновецького мине.

Профільний комітет не вигадав дати виборів у Києві
Александр Омельченко
Фото: Макс Левин

Парламентський комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування не визначився з датою виборів у Києві.

Комітет вирішив рекомендувати парламенту обговорити це питання на рівні президії Верховної Ради і лідерів депутатських фракцій, за таке рішення проголосували 10 членів комітету, один - утримався.

"Можливо це питання потрібно буде вирішити на рівні президії, яка складається з голови ВР, першого заступника голови ВР, заступника голови ВР і п'яти голів фракцій.. Це було б, мабуть, справедливо і об'єктивно, тому що порушень і Конституції, і законів про органи місцевого самоврядування не одне і не два, а набагато більше", - сказав голова комітету, народний депутат Олександр Омельченко, поставивши таку пропозицію на голосування.

На його думку, в питанні проведення виборів є правова колізія. "Який вихід із ситуації, я теж не знаю... Згідно з законом, 3 червня закінчується каденція Черновецького. Він 3 червня чотири роки тому склав присягу. Вибори були 27 травня, через п'ять днів була сесія (Київради) перша організаційна, де міський голова склав присягу перед депутатами та затверджується депутатським корпусом як міський голова. 3 червня каденція закінчується. Якщо з 3 червня міський голова продовжує виконувати обов'язки, то всі рішення, які він підпише, будуть незаконними", - заявив Омельченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram