ГоловнаПолітика

Україна увійшла до трійки найбільш корумпованих країн

Дедалі більше топ-менеджерів у всьому світі готові давати хабарі.

Україна увійшла до трійки найбільш корумпованих країн
Фото: www.bfm.ru

За даними дослідження Ernst & Young, Колумбія, Україна та Бразилія - три країни, яких сприймають як найбільш корумповані.

Дослідження аудиторської компанії Ernst & Young опубліковано 23 травня.

Втім, третина з опитаних у 43 країнах 1700 топ-менеджерів упевнені, що корупція поширена в їхній країні.

Результати дослідження свідчать, що все більше топ-менеджерів у всьому світі готові давати хабарі, щоб зберегти або розширити свій бізнес, водночас бажання продемонструвати економічне зростання переважує занепокоєння щодо етики або навіть штрафів.

Аналітики компанії стверджують, що за даними їх дослідження, кількість топ-менеджерів, які готові давати хабарі, особливо освоюючи нові ринки, зросла з 9% минулого року до 15%.

"Зростання й етичне ведення бізнесу в умовах сучасних ринків можуть здатися конкурентами", - сказав Девід Стульб з Ernst & Young.

З 400 опитаних фінансистів 15% заявили про згоду дати хабар, щоб убезпечити бізнес, ще 4% готові заплатити, щоб приховати фінансові показники.

"Ця група керівників не є великою в абсолютних показниках, але, якщо врахувати відповідальність, яка на них покладена, вони створюють значні ризики для свого бізнесу і для рад директорів", - цитує агентство Reuters дослідження Ernst & Young.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram