ГоловнаПолітика

Донька Тимошенко просить ЄНП посилити тиск на Україну

Євгенія Тимошенко заявляє, що влада намагається поставити український народ на коліна.

Донька Тимошенко просить ЄНП посилити тиск на Україну
Фото: novostiua.net

Донька екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Євгенія закликає Європейську народну партію посилити тиск на діючу українську владу для забезпечення європейського майбутнього України.

Про це повідомляє сайт Юлії Тимошенко.

"Народ України, моя мама, її соратники - всі ми дякуємо за вашу щиру підтримку та допомогу. Але зараз, коли режим Януковича намагається поставити громадян України на коліна, нехтуючи усіма їхніми правами та свободами, я закликаю вас не залишати Україну та її народ. Тільки завдяки спільним зусиллям ми зможемо повернути Україну на демократичний шлях розвитку", - сказала Є. Тимошенко, виступаючи на засіданні групи Європейської народної партії в Європейському парламенті в Страсбурзі (Франція).

Донька Тимошенко поінформувала європарламентаріїв про стан здоров'я матері, порушення її прав і про умови її утримання та лікування. "Моя мама перебуває в дуже важкому стані. Але вона не зламалась", - наголосила вона.

Євродепутати, своєю чергою, вкотре висловили чітку позицію: політв'язнів України необхідно звільнити, а всі їхні права, у тому числі політичні, відновити.

Окремо голова групи ЄНП Жозеф Доль зазначив, що справу "Юлії Тимошенко має бути вирішено". За його словами, 271 європарламентар - члени ЄНП надішлють листа українському уряду з вимогою про зустріч із Ю. Тимошенко.

Нагадаємо, вчора депутати Європарламенту під час засідання, на якому розглядають ситуацію, що склалася сьогодні в Україні, розгорнули плакат на підтримку екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram