ГоловнаПолітика

Піскуна можуть притягти до кримінальної відповідальності

Доля екс-генпрокурора залежить від рішення щодо Тимошенко.

Піскуна можуть притягти до кримінальної відповідальності
Святослав Пискун
Фото: zhyrnalist.blogspot.com

Якщо суд у Харкові визнає провину Юлії Тимошенко у справі ЄЕСУ, екс-генпрокурора Святослава Піскуна можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Про це заявив колишній заступник генерального прокурора Микола Обіход, який вів цю справу 2005 року, у відповідь на питання про можливі наслідки для Піскуна через нібито незаконне закриття кримінальної справи щодо ЄЕСУ 2005 року.

"Я завжди говорив, що справи було закрито незаконно. Я юрист і маю право говорити це. Є підстави для закриття кримінальної справи: коли немає події злочину, складу злочину і т.д. Якщо ж говорити про відповідальність тих осіб, які незаконно закривають кримінальні справи, то відповідальність може наставати тоді, коли вердиктом суду за незаконно закритими епізодами ухвалено обвинувальний вирок", - сказав Обіход.

"Подивимося, як суд поставиться до тих епізодів, які було закрито 2005 року, і якщо ці епізоди будуть підтверджені обвинувальним вердиктом суду, то цілком логічно, що постане питання про притягнення до юридичної відповідальності, у тому числі кримінальної відповідальності, тих осіб, які незаконно закрили кримінальну справу", - зазначив Обіход.

Нагадаємо, зараз у Харкові відбуваються судові засідання ще за одним звинуваченням, інкримінованим Тимошенко, яке стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Державні обвинувачі 18 травня повідомили, що проситимуть суд перенести засідання у справі у зв'язку з тим, що підсудна Тимошенко перебуває зараз у харківській лікарні, де проходить реабілітаційний курс процедур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram