ГоловнаПолітика

Європейські соціалісти пригрозили ПР розірвати відносини

Депутати закликають українських регіоналів виконати обіцяне.

Європейські соціалісти пригрозили ПР розірвати відносини
Фото: EPA/UPG

Депутати Європарламенту, представники Групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів вважають, що підписаний 2010 року Меморандум про співпрацю з Партією регіонів спрямований на допомогу в розвитку і власне ПР, і України загалом.

Про це заявив у Страсбурзі віце-президент Групи соціалістів Лібор Ручек, виступаючи у Європарламенті на дебатах "Ситуація в Україні, справа Юлії Тимошенко".

"Рік тому було підписано меморандум, де ми висловилися за допомогу в розвитку країни, а також партії, відповідно до наших стандартів. І ми закликаємо наших колег із Партії регіонів реалізувати те, на що вони погодилися", - сказав депутат, відповідаючи на запитання своїх колег.

При цьому представник соціалістів зазначив, що нинішній рік стане визначальним для відносин Україна-ЄС і в питанні розвитку справи колишнього українського прем'єра Юлії Тимошенко, і в питанні проведення чесних і вільних виборів.

Своєю чергою, інший представник Групи соціалістів, співголова Парламентської асамблеї ЄвроНЕСТ Крістіан Вігенін не виключив можливості розірвання меморандуму з Партією регіонів, якщо ситуація в країні не зміниться.

"Якщо ми не побачимо змін, ми переглянемо цю угоду, і ми це чітко сказали нашим партнерам", - наголосив депутат.

При цьому він зазначив, що сьогодні соціалісти намагаються використовувати свої відносини з Партією регіонів для того, щоб бути посередником у "делікатній ситуації", яка склалася з процесами проти лідерів опозиції.

Нагадаємо, після дебатів Європарламент планує схвалити резолюцію щодо України. Голосування заплановане на четвер, 24 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram