ГоловнаПолітика

Луганська міліція розшукує місцеву правозахисницю

Хочуть заарештувати і віддати до суду.

Луганська міліція розшукує місцеву правозахисницю
Римма Белоцерковская

Сьогодні Рубежанський міський суд Луганської області змінив запобіжний захід правозахисниці Риммі Білоцерківській із підписки про невиїзд на утримання під вартою.

Про це повідомили в прес-службі Луганської обласної організації Комітету виборців України.

Суд також оголосив Білоцерківську в розшук.

Приводом для такого рішення судді стала повторна неявка правозахисниці на судове засідання.

Римма Білоцерківська є лідером Сіверськодонецької правозахисної організації "Правовий простір".

Кримінальну справу проти Білоцерківської порушено п'ять років тому згідно зі ст. 296, ч. 1 КК (хуліганство), за те, що вона в Сіверськодонецьку допомагала мешканцям будинку №51 по Гвардійському проспекту боротися проти будівництва торгового центру безпосередньо поблизу із житловим будинком. Правозахисниця спробувала заблокувати роботу будівельного крана, піднявшись на нього. Але в підсумку отримала хімічні опіки обличчя, оскільки забудовник застосував газовий балончик, і опинилася на лаві підсудних.

У Сіверськодонецькому суді 7 суддів відмовилися від розгляду справи Білоцерківської. Справу забрали в Рубіжне. Тим часом правозахисниця зазначає, що немає постанови Апеляційного суду про зміну підсудності та про передачу справи до міського суду Рубіжного, а без цієї постанови суд не має права розглядати справу. Тому Білоцерківська не визнає правомірності цього суду і не вважає за потрібне бути на його засіданнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram