ГоловнаПолітика

Євродепутати жалкують про зрив гей-параду в Україні

Парламентарі звинувачують екстремістів.

Євродепутати жалкують про зрив гей-параду в Україні

Депутати Європарламенту стурбовані ставленням до сексуальних меншин в Україні.

Про це вони говорили сьогодні в Страсбурзі, виступаючи під час дебатів "Ситуація в Україні, справа Юлії Тимошенко" в Європарламенті.

Так, депутат Йоханнес Корнеліс Ван Баал (група ліберальних партій, Нідерланди) пошкодував з приводу зриву запланованого на 20 травня гей-прайду (gay pride) в Києві, а також щодо появи законопроекту у Верховній Раді Україні про заборону пропаганди гомосексуалізму.

"Це - недобре, оскільки виховання з цього питання має бути чесним і прозорим", - сказав депутат, висловивши думку про необхідність змін в Україні, враховуючи зміни у ставленні до меншин.

Його підтримав і колега у фракції, депутат з Нідерландів Гербен-Ян Гербранді, який закликав Верховну Раду не ухвалювати закон про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Свою стурбованість ставленням до сексуальних меншин в Україні висловила і представник групи Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів Емін Бозкурт (Нідерланди).

"Гей-прайд не зміг відбутися через екстремістів", - сказала вона, підкресливши необхідність змін в суспільстві у ставленні до меншин.

Нагадаємо, депутати Європарламенту вимагають, щоб політв'язні в Україні були звільнені та могли брати участь у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram