ГоловнаПолітика

Євродепутати вимагають звільнення політв'язнів в Україні

Ситуація в Україні істотно погіршилася.

Євродепутати вимагають звільнення політв'язнів в Україні

Політв'язні в Україні повинні бути на волі та брати участь у виборах цього року.

Про це сьогодні в Страсбурзі заявив керівник групи Альянсу лібералів і демократів Європейського парламенту Гі Верхофстадт, повідомляє прес-служба Юлії Тимошенко.

"За останні два роки ситуація в Україні істотно погіршилися і, на жаль, сьогодні ми не бачимо перспективи її поліпшення", - зазначив він під час зустрічі з дочкою екс-прем'єра Євгенією Тимошенко та заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирею.

Під час зустрічі обговорювалася політична ситуація в Україні, зокрема, справи політв'язнів: Юлії Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка та інших.

Гі Верхофстадт підкреслив, що його група в Європарламенті відстоює жорстку та принципову позицію щодо цих справ, які є вершиною айсберга - згортання демократії в Україні.

"Політв'язні в Україні повинні бути на волі і повинні брати участь у виборах цього року", - переконаний керівник групи Альянсу лібералів і демократів Європейського парламенту.

Також Гі Верхофстадт запросив Євгенію Тимошенко виступити на засіданні групи Альянсу лібералів і демократів у Європарламенті. Крім того, він повідомив, що планує найближчим часом відвідати Україну та зустрітися з представниками української опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram