ГоловнаПолітика

Скасування депутатської недоторканності дасть змогу владі переслідувати опозицію, - Бірюк

Сьогодні тільки опозиція потребує недоторканності

Скасування депутатської недоторканності дасть змогу владі переслідувати опозицію, - Бірюк
Фото: ye.ua

Необхідно скасувати не тільки депутатську недоторканність, а й недоторканність усіх вищих чиновників держави.

Таку думку в коментарі Інституту Горшеніна висловив народний депутат України (БЮТ) Лев Бірюк.

"Ідея - це ліквідація так званої недоторканності. Скасування недоторканності і з президента, і з суддів, і, природно, з депутатів. У принципі, недоторканність сьогодні ні президенту, ні суддям, ні прокурору не потрібна, тому що вони корпоративно захищають одне одного. Сьогодні тільки опозиція потребує недоторканності. А всі інші або відкуповуються - і я називаю це так, як воно є, або дійсно мають усі права на те, щоб їх ніхто не чіпав. Особисто я за те, щоб зняти недоторканність з усіх - президента, суддів, депутатів", - сказав народний депутат.

Якщо депутатську недоторканність буде скасовано, то все одно ті, хто є депутатом, і не депутати, які мають багато грошей, - вони себе захистять, вони перед законом відповідати не будуть, на жаль

— Алла Александровська, народний депутат України (КПУ)

При цьому, на його думку, скасування депутатської недоторканності дасть можливість владі переслідувати опозицію.

"Вони скасовуватимуть недоторканність депутатів, але вона (недоторканність, - ред.) і так залишиться в них. Самі розумієте, що партія влади, і не мені пояснювати, прокуратура і, що головне, суди роблять усе за вказівкою. А в опозиції немає своїх судів, тому треба скасувати (недоторканність, - ред.) з усіх і розправлятися з опозицією далі", - вважає Лев Бірюк.

Як відомо, Партія регіонів наполягає на розгляді Верховною Радою законопроекту про обмеження депутатської недоторканності. За словами спікера парламенту Володимира Литвина, ВР може розглянути законопроект про часткове обмеження депутатської недоторканності 5 липня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram