ГоловнаПолітика

"Регіонали" вважають закон про скасування депутатської недоторканності своїм передвиборним проектом, - Оробець

Опозиція визначатиметься тоді, коли проект буде в порядку денному.

"Регіонали" вважають закон про скасування депутатської недоторканності своїм передвиборним проектом, - Оробець
Фото: Дмитрий Алексеенко

Законопроект про скасування депутатської недоторканності ухвалять, оскільки він є елементом передвиборної кампанії Партії регіонів. Таку думку Інституту Горшеніна висловила народний депутат України ("Фронт Змін") Леся Оробець.

"Регіонали зараз вирішили взяти його собі як передвиборний проект, але, чесно кажучи, він однобічний, оскільки нічого не сказано про недоторканність представників інших гілок влади. Тому опозиція з приводу свого голосування визначатиметься тоді, коли проект буде в порядку денному. Мушу зазначити, що "на зараз", за цих політичних умов, він (законопроект - Ред.) має шанс, уже ухвалений, додати число політичних в'язнів із-посеред сьогоднішніх опозиційних депутатів", - сказала вона.

При цьому народний депутат зазначила, що висока ймовірність того, що розгляд цього законопроекту в другому читанні буде відкладено.

Є проект, який підготовлений депутатами ПР. Якщо в наших колег по залу не буде заперечень, вони цілком зможуть підтримати законопроект, який уже схвалено політрадою партії

— Василь Горбаль, народний депутат України (ПР)

"Дуже висока ймовірність. Судячи з того, що я спостерігаю, із розмов у Верховній Раді, самі регіонали, розуміючи весь передвиборний характер цієї акції, навряд чи педалюватимуть доведення його до кінця. Але щодо ухвалення в першому читанні - ймовірність дуже висока", - вважає Леся Оробець.

Як відомо, Партія регіонів наполягає на розгляді у Верховній Раді законопроекту про обмеження депутатської недоторканності. За словами спікера парламенту Володимира Литвина, ВР може розглянути законопроект про часткове обмеження депутатської недоторканності 5 липня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram