ГоловнаПолітика

Європейські союзники ПР хочуть чесного суду над Тимошенко

Партія, яка підписала угоду про співпрацю з регіоналами, запропонувала українській владі провести прозорий касаційний процес у справі Тимошенко.

Європейські союзники ПР хочуть чесного суду над Тимошенко

Соціал-демократи Європарламенту пропонують закликати Україну забезпечити прозорий і неупереджений касаційний процес у справі Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в проекті резолюції, що міститься на сайті Європарламенту.

"(Європарламент) закликає українську владу забезпечити повну неупередженість і прозорість касаційного процесу у справі Юлії Тимошенко у Вищому спеціалізованому суді України", - зазначено в проекті резолюції.

Крім того, депутати від групи соціалістів пропонують схвалити зобов'язання прем'єр-міністра України Миколи Азарова запросити юридичних експертів для забезпечення коректного здійснення касаційного процесу.

У резолюції також міститься заклик до української влади поважати майбутні рішення Європейського суду з прав людини у справах Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також забезпечити повною мірою права всіх ув'язнених, у тому числі Тимошенко, Луценка та колишнього виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка на адекватну медичну допомогу.

При цьому депутати від групи соціалістів пропонують схвалити рішення про переведення Тимошенко до лікарні та видачу їй дозволу на отримання консультацій німецьких лікарів, а також закликати саму Юлію Володимирівну повністю виконувати призначене лікування.

У резолюції також висловлюється думка, що поглиблення відносин між ЄС і Україною та надання Україні європейської перспективи - в інтересах обох сторін.

Соціалісти вважають, що нинішні проблеми в двосторонніх відносинах можна вирішити тільки на основі чіткого бажання української влади проводити необхідні реформи, в тому числі в судовій сфері, забезпеченні прав людини і фундаментальних свобод, а також прав меншин і верховенства права загалом.

У проекті пропонують вітати прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу, створення Конституційної асамблеї, а також закликати владу до проведення чесних і вільних парламентських виборів у жовтні цього року.

Нагадаємо, у вівторок Європарламент проведе дебати щодо ситуації в Україні. ЄП планує схвалити резолюцію щодо України в четвер, 24 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram