ГоловнаПолітика

Євродепутат пропонує скасувати в Україні Євро через зрив гей-параду

ЛГБТ-спільнота має намір провести гей-парад 2013 року.

Євродепутат пропонує скасувати в Україні Євро через зрив гей-параду
Фото: http://aftershock.su

Депутат Європарламенту Мерайя Корнеліссон обурена зривом гей-параду в Києві.

Про це вона заявила під час вчорашньої зустрічі гей-активістів в Києві, пише газета "Коммерсантъ-Украина".

Корнеліссон пообіцяла розповісти про утиски в Україні прав ЛГБТ-спільноти верховному комісару ООН з прав людини. "Якщо українська міліція показує свою некомпетентність під час такого заходу, то як вона охоронятиме порядок під час Євро-2012? Виникає питання - може, варто скасувати проведення чемпіонату в Україні, якщо не буде гарантовано безпеку?", - заявила Корнеліссон.

У свою чергу координатор однієї з британських ЛГБТ-організацій Бьорн Розенталь також заявив, що марш, який не відбувся, свідчить про те, що "Україна ще дуже далека від Європи". "Такого свавілля щодо меншин я давно не бачив у жодній країні", - заявив він.

У столичній міліції категорично не згодні з такою оцінкою своєї роботи. "Працівники міліції можуть забезпечити порядок під час будь-якої акції за участю будь-якої кількості людей. Наприклад, 1 і 9 травня на вулиці Києва вийшли десятки тисяч людей, і все відбулося спокійно. Тому смішно говорити, що ми не змогли б забезпечити порядок під час акції, в якій планували взяти участь близько 200 осіб", - заявив глава центру громадських зв'язків (ЦГЗ) ГУ МВС Києва Ігор Михалко. Коментуючи факт побиття організаторів гей-параду, Михалко зазначив, що це сталося після його спілкування з журналістами, а значить, не може вважатися частиною масової акції.

Провал гей-параду не збентежив організаторів акції. "Ми й надалі відстоюватимемо право на зібрання для представників ЛГБТ-спільноти і 2013 року проведемо повноцінну акцію", - пообіцяв голова оргкомітету з проведення маршу Тарас Карасейчук.

Однак націоналісти мають намір і в майбутньому перешкоджати акціям представників сексуальних меншин. "Якщо вони заявляють, що будуть активно готуватися до проведення параду 2013 року, то і ми будемо активно готуватися, щоб не допустити ходи збоченців вулицями української столиці", - заявив перший заступник голови громадської організації "Тризуб" імені Степана Бандери Андрій Тарасенко.

Нагадаємо, в неділю в межах форуму близько 200 активістів ЛГБТ-спільноти планували влаштувати гей-парад на Дніпровській набережній, проте їхнім планам завадили представники націоналістичних партій і рухів, а також проросійські православні братства та організації козаків. Як результат, парад скасували, а одого з ініціаторів ходи, голову організації "Гей-форум України" Святослава Шеремета побили невідомі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram