ГоловнаПолітика

Україна просить ООН допомогти в боротьбі з наркотиками

Обговорюють стратегії профілактики та запобігання наркоманії.

Україна просить ООН допомогти в боротьбі з наркотиками
Фото: online.ua

Україна зацікавлена в експертній і технічній допомозі Управління Організації Об'єднаних Націй із наркотиків і злочинності у сфері боротьби з виготовленням і розповсюдженням наркотиків.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховної Ради.

Голова парламенту Володимир Литвин під час зустрічі із заступником генерального секретаря - виконавчим директором цього управління Юрієм Федотовим позитивно оцінив активізацію співпраці України з керуванням і в питаннях лікування та реабілітації наркозалежних.

Крім цього, він відзначив важливе значення проведення 21-23 травня міжнародної конференції на тему "Українське суспільство і наркотики: побудова нового стратегічного підходу", яка відбудеться, зокрема, за сприяння Державної служби України з контролю за наркотиками та Управління ООН із наркотиків та злочинності, для участі в якій прибув Федотов.

Виконавчий директор ООН, своєю чергою зазначив, що основним напрямком роботи конференції стане формування стратегії профілактики та попередження наркоманії, пропаганди здорового способу життя.

Він також наголосив на необхідності формування благодійної фінансової підтримки фондам, які спрямовують свої зусилля на ці дії.

Нагадаємо, Україна долучилася до НАТО в боротьбі з наркотиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram