ГоловнаПолітика

Кличко відкинув Королевську

Некоректна поведінка окремих представників партії Королевської зумовила категоричне неприйняття її партією "УДАР".

Кличко відкинув Королевську
Наталья Королевская
Фото: Макс Левин

Партія "УДАР" не бачить ані найменшої можливості співпраці з партією "Україна – Вперед!" Наталії Королевської.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" заявив керівник виборчого штабу партії Віталій Ковальчук.

"Ми говоримо про те, що в нас немає ніяких потреб в об'єднанні з партією Королевської. Хочу чітко заявити, що з партією Королевської ми не вели переговорів, і ніколи не було ініціативи з нашого боку з приводу об'єднання", - сказав він.

Він категорично відкинув можливість складання єдиного партійного списку з партією Королевської для участі в парламентських списках.

"Виключено з кількох причин, але головна підстава - на з'їзді 28 квітня ухвалили рішення про те, що на вибори йдемо самостійно, і таким чином поставили крапку на будь-яких розмовах щодо того, з ким ведемо переговори, хто з нами веде переговори про об'єднання", - наголосив керівник виборчого штабу партії "УДАР".

Він також заявив, що "УДАР" не веде жодних перемовин із партією Королевської і стосовно узгодження кандидатур для участі в парламентських виборах у мажоритарних округах. "Ніяких переговорів із нашого боку з партією Королевської з цього питання не ведемо", - зазначив заступник голови партії.

"Ніяких спільних штабів, ніяких спільних структур, ніяких спільних узгоджених списків кандидатів у мажоритарних округах, ніяких розмов щодо ймовірного об'єднання двох наших політичних сил у нас із партією Королевської не існує. Ініціаторами таких процесів наша політична сила ніколи не виступала", - сказав він .

Водночас, Ковальчук визнав, що з боку партії Королевської надходили пропозиції про об'єднання зусиль двох політсил для участі у виборах. "Так, свого часу були, але ми відреагували відповідним чином, і сказали, що не зацікавлені об'єднуватися з партією, яку очолює Королевська", - сказав заступник голови партії.

Крім того, за його словами, партія "УДАР" також не веде переговорів з "Україна - Вперед!" щодо співпраці для запобігання фальсифікації результатів виборів.

"Ми однозначно заявили, що готові співпрацювати з усіма опозиційними демократичними політичними силами, дії яких буде спрямовано на боротьбу з фальсифікаціями і захист результатів виборів. Окрім того, ми заявили, що в односторонньому порядку захищатимемо результат не лише свій, а й наших колег по опозиції . Ні про які узгодження конкретних процедурах із партією Королевської розмови не вели, такі переговори ведемо лише з представниками об'єднаної опозиції", - сказав заступник голови партії "УДАР".

Він також не вважає ймовірною співпрацю з партією Королевської в майбутньому парламенті. "Думаю, що ні. Ми чітко визначили на з'їзді, наша позиція зрозуміла: ми - партія, яка має чітко визначену ідеологію, і розуміємо, хто нас підтримує. Наші виборці втомилися і від влади, і від опозиції, вони хочуть нову якість політики. І ми зможемо довести, що не через бігборди, а конкретними діями наша політична сила зможе привнести в українську політику нову якість", - заявив Ковальчук.

При цьому подібне неприйняття партії Королевської з боку "УДАРу" він пояснив некоректною поведінкою окремих представників цієї політсили. "Це не питання неприйняття - це їхнє некоректне ставлення до колег по політиці", - сказав заступник голови партії "УДАР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram