ГоловнаПолітика

МВФ не домігся від Хорошковського згоди підвищити тарифи

Україна спочатку введе систему адресної соціальної допомоги.

МВФ не домігся від Хорошковського згоди підвищити тарифи
Валерий Хорошковский
Фото: http://news.flp.ua

Віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський під час зустрічі з представниками місії МВФ висловив зацікавленість України у продовженні співпраці з фондом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби першого віце-прем'єра.

Під час зустрічі з місією МВФ під керівництвом Крістофера Джарвіса Хорошковський привітав главу місії з призначенням на цю посаду і висловив надію на успішність подальшої співпраці.

Під час обговорення внутрішньоекономічної ситуації в Україні перший віце-прем'єр сказав про стабільність національної валюти, нормальне функціонування банківської системи та поліпшення фіскальної політики.

За його словами, Україна збільшуватиме тарифів на енергоносії для населення тільки після розробки програми адресної допомоги незахищеним верствам населення та застосування енергозберігаючих технологій.

"Спочатку ми відпрацюємо застосування енергозберігаючих технологій, розробимо систему адресної соціальної допомоги, і після цього підійдемо до питання підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня", - зазначив Хорошковський.

Говорячи про розвиток відносин між Україною і МВФ, перший віце-прем'єр зазначив, що сторони повинні рухатися шляхом економічної співпраці, зокрема для відновлення програми stand by.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду прибула в Україну для зустрічей із владою і пробуде в країні до 28 травня.

У листопаді 2011 року місія МВФ, що працювала в Україні з 25 жовтня до 3 листопада, вирішила зробити перерву в переговорах з українською владою.

Фонд наполягає на підвищенні Україною тарифів на газ для населення, вважаючи це однією з ключових умов продовження співпраці.

У жовтні 2011 року МВФ зажадав, щоб Україна підвищила ціну на газ для населення на 32% і на 56% - для підприємств комунальної теплоенергетики.

Таку вимогу фонд називав однією з основних, виконання яких необхідне для перегляду програми stand by і виділення чергового траншу кредиту в розмірі 1,5 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram