ГоловнаПолітика

Amnesty International: міліція відмовилася захищати гей-парад

Начальник київської міліції не захотів наражати підлеглих на ризик заради геїв.

Amnesty International: міліція відмовилася захищати гей-парад
Разгон гей-парада в Москве
Фото: http://aftershock.su

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що міліція не мала наміру захищати учасників гей-параду, який мав відбутися 20 травня в Києві.

На своєму сайті Amnesty International висловлює переконання, що українська влада повинна вжити заходів для захисту прав ЛГБТ (спільноти лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерів) і забезпечити їм реалізацію своїх прав людини, не боячись нападів.

"Це було очевидно із самого початку, що міліція Києва не хоче, щоб гей-прайд відбувся. Її небажання взяти на себе зобов'язання із забезпечення адекватних заходів для захисту демонстрантів призвело до того, що організатори залишилися з відчуттям страху за свою безпеку", - заявив координатор кампаній Amnesty International в Україні Макс Такер.

За даними організації, міліція порадила організаторам гей-прайду відмовитися від маршу за 30 хвилин до його початку. Вони стверджували, що 500 ультраправих футбольних хуліганів перебували на шляху до місця проведення маршу, аби зірвати захід.

За даними Amnesty International, високий чиновник київської міліції раніше сказав організаторам гей-прайду, що він не готовий наражати своїх працівників на ризик заради спільноти ЛГБТ.

Нагадаємо, 20 травня в Києві поблизу станції метро "Дарниця" група невідомих побила двох співорганізаторів гей-параду, який таки не відбувся.

Як повідомили очевидці інциденту, приблизно о 16:00 троє людей, які позиціонують себе представниками нетрадиційної орієнтації, спілкуючись із журналістами, повідомили, що запланований на неділю так званий парад секс-меншин у районі станції метро "Дніпро" скасовано внаслідок "певних погроз".

За словами співрозмовника агентства, під час спілкування з представниками ЗМІ група невідомих у масках - 10-15 осіб - напала на співорганізаторів акції. Вони бризнули з балончика якоюсь речовиною, а потім побили їх руками і ногами.

Після інциденту на місце події було викликано міліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram