ГоловнаПолітика

В Україні спалахнув новий збройовий скандал

Цього разу через якість військової техніки.

В Україні спалахнув новий збройовий скандал
Фото: seabreeze.org.ua

Між Україною та Іраком назріває новий збройовий скандал через якість військової техніки, яку Київ поставив у Багдад.

Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на держпідприємство "Укроборонпром".

Йдеться про другу партію з 62 бронетранспортерів БТР-4Е харківських КБ імені Морозова та об'єднання ім. Малишева в межах найбільшого контракту з цією країною - включаючи поставки літаків Ан-32Б виробництва концерну "Антонов". Обсяг замовлення - $2,4 млрд.

Як повідомили джерела на держпідприємстві "Укроборонпром", які прибули з Багдада для приймання бойових машин фахівці виявили суттєві недоліки в системах ведення вогню, зокрема, відмови встановлених на БТРах нових автоматичних 30-міліметрових гармат ЗТМ-1. На думку джерел, зброя сира, не доведене до потрібних кондицій. Цією ситуацією перейнявся РНБО, і сьогодні в Харкові має відбутися нарада, де шукатимуть прийнятний вихід із такої ситуації.

Це вже друга неприваблива історія з бронетехнікою для Іраку.

Нагадаємо, минулої зими, також через конструктивні недоліки в озброєнні БТРів, виявлених на етапі прийому-здачі, переносилися терміни поставки першої партії, через що вона не потрапила на військовий парад у Багдаді. Тоді провину списали на розробників гармат у Кам'янець-Подільському, з запізненням і вибаченнями відправивши замовнику 26 бронетранспортерів. Усього у межах іракського контракту Україна зобов'язалася виготовити та відправити Багдаду до кінця цього року 420 машин.

Офіційно на харківських підприємствах ситуацію не коментують, проте джерело в Мінпромполітики повідомило нам, що причина нібито в зміні керівництва КБ ім. Морозова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram