ГоловнаПолітика

Співдоповідачі ПАРЄ стурбовані станом здоров'я інших опозиціонерів

У ПАРЄ задоволені, що Тимошенко зараз отримує належне медичне лікування.

Співдоповідачі ПАРЄ стурбовані станом здоров'я інших опозиціонерів
Фото: http://news2000.com.ua

Співдоповідачі Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з України Майліс Репс і Маріетта де Пурбе-Лундін вітають надання дозволу на відвідування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, однак стурбовані станом здоров'я засуджених опозиціонерів в Україні.

Про це йдеться в їх заяві за підсумками візиту до Києва.

"Після зустрічі з колишнім прем'єр-міністром Тимошенко в харківській лікарні, де вона проходить лікування, співдоповідачі заявили, що дуже задоволені, що вона зараз отримує належне медичне лікування під наглядом лікарів, яким вона довіряє", - наголошується в заяві.

Проте, йдеться в документі, співдоповідачі висловили стурбованість витоком інформації про стан здоров'я Тимошенко і медичне лікування, яке вона буде отримувати.

"Медична інформація за визначенням є приватною і конфіденційною. Крім того, віра в лікування і приватна інформація важливі для успіху. Такі витоки підривають довіру і є неприйнятними", - зазначено в заяві.

Співдоповідачі закликали всіх, кого це стосується, не робити "вкидання" такої інформації як щодо Тимошенко, так і щодо інших опозиційних лідерів, засуджених "за політичними мотивами".

Вони також висловили стурбованість повідомленнями про швидке погіршення стану здоров'я колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Ми очікуємо, що влада забезпечить те, що він отримуватиме таке саме якісне лікування, як і пані Тимошенко", - заявили співдоповідачі ПАРЄ.

У заяві також наголошується, що під час перебування в Києві співдоповідачі обмінялися думками з Президентом України Віктором Януковичем, що вони розцінили як сигнал його бажання розпочати діалог з питань, що викликають стурбованість ПАРЄ, які викладені в резолюціях Асамблеї.

"Ми очікуємо, що це призведе до змістовних і конкретних результатів. Це потрібно негайно, враховуючи наближення парламентських виборів у країні", - заявили співдоповідачі ПАРЄ.

Нагадаємо, 16 травня Пурбе-Лундін і Репс зустрілися з Тимошенко в ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram