ГоловнаПолітика

У Тимошенко з'явився покровитель у Бундестазі

Опікун у Бундестазі є й у екс-міністра екології Георгія Філіпчука.

У Тимошенко з'явився покровитель у Бундестазі
Фото: tymoshenko.ua

Засуджена до семи років ув'язнення екс-прем'єр України Юлія Тимошенко отримала офіційного захисника в німецькому парламенті.

Депутат Бундестагу Еріка Штейнбах (ХДС) стала покровителем Тимошенко в межах програми "парламентарі захищають парламентарів", пише Тиждень з посиланням на DW.de.

Ця програма німецького Бундестагу існує з 2003 року для захисту закордонних політиків, яких переслідують або яким загрожують репресії.

Штейнбах, яка належить до керівництва урядової фракції ХДС/ХСС, відповідає в ній за питання прав людини та гуманітарної допомоги.

"На посаді прем'єр-міністра України вона (Юлія Тимошенко - Ред.) докладала всі зусиль для реалізації завдань Помаранчевої революції, демократизації своєї країни, боротьби з розповсюдженою корупцією та для наближення України до Європейського Союзу", - зазначила Штейнбах в обґрунтуванні свого кроку 18 травня.

За словами німецького депутата, "процес проти Тимошенко та інших опозиційних політиків країни відбувся без дотримання міжнародних стандартів щодо чесного, прозорого і незалежного правосуддя".

Водночас, як повідомив Бундестаг, депутат від Зелених Віола фон Крамон опікується колишнім міністром охорони навколишнього середовища Георгієм Філіпчуком. Його засудили в квітні 2012-го до трьох років позбавлення волі за зловживання службовим становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram