ГоловнаПолітика

Влада заборонила транслювати траурний мітинг кримських татар

Усекримський мітинг, присвячений річниці депортації кримських татар, заборонили показувати в прямому ефірі.

Влада заборонила транслювати траурний мітинг кримських татар
Осман Пашаев
Фото: telekritika.ua

Перший кримськотатарський телеканал АТР не транслюватиме в прямому ефірі траурний мітинг кримських татар.

Про це сайт "Крым. Комментарии" повідомив журналіст телеканалу АТР Осман Пашаєв.

"Наразі питання про прямий ефір не вирішене. Головне, щоб узагалі ефір не вирубали, не кажучи вже про прямий. Я не знаю, що діється, для мене це незрозуміло", - сказав він.

За словами Пашаєва, сьогодні журналісти телеканалу записали інтерв'ю із заступником директора Українського музичного театру в Сімферополі (театр розташовано на площі Леніна, де проходитиме мітинг).

Заступник директора, за словами журналіста, підтвердив, що "була вказівка з Радміну зробити все, щоб прямий ефір не відбувся".

Раніше Осман Пашаєв заявив про те, що телеканалу АТР намагаються перешкодити провести пряму трансляцію траурного мітингу. За його словами, канал готувався до прямої трансляції два місяці, однак учора було перерізано оптично-волоконний кабель, яким мав надходити сигнал.

За версією журналіста, керівництву Українського музичного театру усно заборонили надавати телеканалу точку для трансляції, а загальнонаціональні українські телеканали відмовилися надати в оренду свої ПТС за будь-які гроші.

"Розпорядження про заборону трансляції нібито надійшло від віце-прем'єра Ольги Удовіної. Але заледве чи чиновниця Радміну уповноважена ухвалювати такі рішення. Перший віце - Павло Бурлаков - пішов в анабіоз. Зв'язку з прем'єром - Анатолієм Могильовим - немає", - написав Пашаєв у своєму блозі.

Щорічно 18 травня кримські татари проводять усекримський мітинг, присвячений річниці депортації свого народу з Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram