ГоловнаПолітика

У СІЗО до Іващенка не допускають невропатолога

Родичі викликали фахівця з Росії.

У СІЗО до Іващенка не допускають невропатолога
Фото: news2000.com.ua

Керівництво Київського СІЗО вже більше тижня відмовляється допустити до колишнього т. в. о. міністра оборони України Валерія Іващенка лікарів-невропатологів.

Про це повідомив адвокат Борис Нечипоренко.

"Уже більш ніж тиждень тому Валерій Іващенко, відповідно до нещодавно виданого Мін'юстом і Міністерством охорони здоров'я наказу, звернувся до керівництва СІЗО щодо допуску для проведення медобстеження обраних ним лікарів-невропатологів, які раніше вже обстежували його. Досі ніякої відповіді на це він не отримав", - сказав адвокат, зазначивши, що замість цього Іващенкові керівництво СІЗО та медчастини нав'язують для обстеження комісію з Міністерства охорони здоров'я у складі двох осіб.

Водночас Нечипоренко з посиланням на родичів колишнього т. в. о. міністра оборони зазначив, що його підзахисний упродовж останніх днів безрезультатно звертався з клопотанням щодо залучення до його обстеження та надання рекомендацій із лікування російського лікаря, який спеціалізується на лікуванні захворювань хребта, – професора Сергія Бубновського.

"До теперішнього часу, як повідомила дружина Іващенка Валентина Іващенко, посилаючись на слова свого чоловіка, представники Пенітенціарної служби не отримували жодного повідомлення про згоду на це", - зазначив адвокат.

Водночас Нечипоренко зазначив, що в останні дні його підзахисний неодноразово скаржився медикам СІЗО на болі в спині та просив у зв'язку з цим вжити відповідних заходів, але введення йому знеболювальних працівниками медперсоналу СІЗО результатів не дали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram