ГоловнаПолітика

Власенко пояснив логіку позову Тимошенко в ЄСПЛ в обхід касації

Захист екс-прем'єра сподівається переконати Європейський суд у відсутності змоги захищати права Тимошенко в Україні.

Власенко пояснив логіку позову Тимошенко в ЄСПЛ в обхід касації
Фото: Макс Левин

Захист Юлії Тимошенко пояснив рішення звернутися в Європейський суд не очікуючи рішення щодо касаційної скарги в "газовій справі" залежністю Вищого спецсуду.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко.

"Регламент Європейського суду вимагає вичерпання всіх ефективних способів захисту всередині країни. Якщо на засіданні 15 травня суд раптом переніс справу на місяць і 10 днів без будь-яких законних підстав, маючи заяву Юлії Тимошенко слухати справу в її відсутність, це означає, що ми в Україні не маємо ефективного способу захисту прав у Вищому спеціалізованому суді", - заявив Власенко.

Він також нагадав, що цей суд було створено 2010 року при Президентові Вікторі Януковичі.

"Очолює цей суд пан Фесенко, який до цього був депутатом Партії регіонів і який протягом півроку поєднував свою посаду. Заступником голови цього суду є рідний брат генпрокурора Пшонки, тому говорити, що суд є ефективним механізмом захисту прав Юлії Тимошенко в цій ситуації неможливо", - зазначив Сергій Власенко.

Захисник вважає, що ці факти лише посилять думку про заангажованість українських судів під час розгляду справи в Європейському суді з прав людини.

"Якщо цей суд переноситиме розгляд справи на роки, це не означає, що Юлія Тимошенко повинна бути позбавлена правового захисту взагалі. З тими доказами, які у нас вже є, спробуємо довести, що ніякого правосуддя в справі Тимошенко немає", - підсумував С. Власенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram