ГоловнаПолітика

Янукович доручив Азарову вдосконалити Митний кодекс

До 21 травня уряд має підготувати і внести поправки на розгляд Верховної Ради.

Янукович доручив Азарову вдосконалити Митний кодекс
Фото: Макс Левин

Президент доручив прем'єр-міністрові до 31 травня забезпечити підготовку та видання нормативно-правових актів, які випливають із нового Митного кодексу.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

А до 21 травня уряд має підготувати і внести на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до нового Митного кодексу - зокрема, щодо удосконалення порядку заяви, коригування митної вартості товарів та контролю за правильністю її визначення.

Зміни повинні передбачати: чіткий і недвозначний виклад норм Кодексу про добровільність коригування декларантом (або уповноваженою ним особою) митної вартості товарів, зокрема в разі рішення митного органу про необхідність її коригування; уточнення даних, відсутність яких є підставою для подання декларантом додаткових документів для підтвердження митної вартості товарів; закріплення гарантованого права декларанта на випуск у вільний обіг декларованих ним товарів не пізніш ніж упродовж 10-денного терміну за умови надання гарантій.

Йдеться також про усунення диференціації термінів, на які дозволяють тимчасове ввезення громадянами на митну територію України особистого транспорту; функціонування магазинів безмитної торгівлі лише в міжнародних пунктах пропуску через держкордон України, а також на повітряному або водному транспорті комерційного призначення в їхніх міжнародних рейсах.

Згідно з дорученням Віктора Януковича, Кабінет Міністрів також повинен забезпечити підготовку, подання на розгляд Верховної Ради і супровід у парламенті законопроекту про внесення змін у Податковий кодекс.

Йдеться, зокрема, про порядок сплати ПДВ і акцизного податку під час зовнішньоекономічних операцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram