ГоловнаПолітика

США вимагає участі Тимошенко у виборах

У Держдепартаменті вважають, що опозиціонерів хочуть витіснити з політичної сцени.

США вимагає участі Тимошенко у виборах
Фото: dt.ua

Лідери української опозиції, які знаходяться в ув'язненні, мають брати участь у найближчих парламентських виборах.

Про це сказав заступник держсекретаря США Томас Мелія на зустрічі з представниками української громадськості та ЗМІ у середу, 16 травня, в Києві.

"Коли ми говоримо про вибіркове політичне переслідування, то ми маємо на увазі те, що це переслідування відбувається не через ті нібито злочини, про які йдеться, а через те, що ці люди усунуті з політичної сцени. Таким чином, для того, щоб виправити ситуацію, ці люди мають не тільки бути звільненими, а й мати можливість брати участь у політичному житті країни", - заявив Мелія.

Він додав, що парламентські вибори - це складний і багатогранний процес, який не обмежується одним днем голосування, який вже розпочався і триватиме після дня голосування.

"Я знаю, що багато українських активістів спостерігатимуть за виборами до дня голосування, в день голосування та після нього. Їх оцінки щодо процесу (виборчого) будуть дуже важливими для того, як ми їх оцінюємо", - підкреслив Мелія.

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд Києва визнав правомірним вирок, винесений колишньому міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку Печерським районним судом столиці.

27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн компенсації МВС за завдані збитки), з позбавленням права обіймати керівні посади та рангу державного службовця.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко була засуджена до семи років позбавлення волі за 365-ою ст. Кримінального кодексу за перевищення службових повноважень під час підписання газових угод з Росією 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram