ГоловнаПолітика

Рада зайнялася реформою гуртожитків

Відповідний законопроект прийнято за основу.

Рада зайнялася реформою гуртожитків
Фото: muraljov.narod.ru

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки. За відповідне рішення проголосували 272 народні депутати.

Законопроект (№ 10226 від 19 березня 2012 р.), внесений Кабінетом Міністрів, пропонує затвердити Програму передачі у власність територіальних громад гуртожитків і залучити кошти державного бюджету, інші джерела фінансування, матеріально-технічні та трудові ресурси територіальних громад і суб'єктів господарської діяльності, у власності, управлінні або повному господарському віданні яких перебувають гуртожитки.

Програма також містить положення про механізм, порядок і послідовність дій сторін, які беруть участь у процесі прийняття-передачі гуртожитків згідно з вимогами й особливостями законодавства з питань передачі об'єктів права державної та комунальної власності, а також Законів "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" і "Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового врегулювання забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків".

На засіданні Комітету зазначалося, що внаслідок виконання програми у власність територіальних громад планують передати 1058 гуртожитків державної форми власності загальною площею 2457,82 тис. кв. метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram