ГоловнаПолітика

США готові допомогти українським прокурорам

Американці розкажуть, як повинен працювати новий КПК.

США готові допомогти українським прокурорам
Фото: zn.ua

США готові надати допомогу Україні для проведення освітньої кампанії серед прокурорів та суддів із застосування нового Кримінально-процесуального кодексу. Про це сказав Посол США в Україні Джон Теффт під час зустрічі з Міністром юстиції України Олександром Лавриновичем, повідомили в прес-службі відомства.

Також, як зазначив присутній на зустрічі заступник Державного Секретаря США з питань демократії, прав людини та праці Томас Мелія, на сьогодні основне завдання України - змінити уявлення, як у суспільстві, так і в державних органах про те, як має працювати нове кримінально-процесуальне законодавство.

Також сторони обговорили подальші кроки, які здійснюватиме Україна через ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу.

За словами Томаса Мелія, західними експертами фіксуються численні скарги на діяльність органів прокуратури України. Водночас він підкреслив, що йдеться не про окремих людей, які працюють в прокуратурі, це критика системи, яка існує сьогодні.

Щодо цього міністр юстиції України Олександр Лавринович поінформував представників американської сторони про початок роботи над новою редакцією закону про прокуратуру.

За словами українського міністра, вже до кінця цього місяця має відбутися попередня зустріч експертів щодо цього для вироблення спільної позиції з концептуальних положень майбутнього законопроекту. Новий закон про прокуратуру покликаний вирішити багато питань, які пов'язані між собою, однак лежать за межами нового кримінально-процесуального законодавства.

За словами міністра юстиції України, наімовірніше, що ухвалення цього закону буде можливим не раніше початку роботи Верховної Ради наступного скликання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram