ГоловнаПолітика

Канадці приїхали з моніторингом в Україну

Висновки передадуть уряду Канади.

Канадці приїхали з моніторингом в Україну
Фото: zik.ua

Представники Постійного комітету з питань закордонних справ і міжнародного розвитку Канади прибули в Україну для моніторингу стану дотримання прав людини.

Як повідомили в прес-центрі Центру досліджень визвольного руху, у четвер, 17 травня, вони проведуть зустрічі у Львові, зокрема, з істориком Русланом Забілим, якого СБУ намагається звинуватити в розголошуванні державної таємниці.

14-17 травня в Україні пройдуть відкриті слухання щодо прав людини, які проведе Постійний комітет Канади з питань закордонних справ і міжнародного розвитку. Канадська делегація складається з шести членів парламенту Канади, які проведуть слухання в Києві, Харкові та Львові.

У Львові 17 травня відбудеться підсумкова прес-конференція.

"Результати дослідження стануть критичною точкою для уряду Канади у визначенні подальших кроків для майбутньої співпраці з Україною", - зазначив представник Канадського українського фонду Богдан Онищук.

Під час візиту парламентарії ознайомляться зі ситуацією щодо кримінальної "справи істориків", що її порушила Служба безпеки України у вересні 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram