ГоловнаПолітика

Азаров: проблеми між Україною та ЄС тимчасові

Прем'єр зробив зауваження Європі.

Азаров: проблеми між Україною та ЄС тимчасові
Фото: analitica.kiev.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров упевнений, що проблеми між Україною і ЄС мають тимчасовий характер.

Про це український прем'єр заявив під час прес-конференції в Брюсселі за підсумками засідання Ради співробітництва Україна-ЄС.

"Так, виникла певні проблеми... Ми розуміємо, що проблеми мають тимчасовий характер, а співпраця - довготривалий", - сказав український прем'єр.

Говорячи про результати засідання Ради співробітництва Україна-ЄС, Азаров подякував європейській стороні за високу оцінку законодавчої фази реалізації Плану дій щодо лібералізації візового режиму українською стороною.

Водночас прем'єр зазначив, що висловив певні зауваження європейській стороні щодо дій у сфері візової політики окремих країн - членів ЄС, і отримав запевнення від комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле в тому, що проблеми вирішать.

Прем'єр-міністр України також зазначив, що уряд проводить курс реформ, необхідних для поліпшення економіки, і висловив думку, що в цілому бізнес-клімат в Україні поліпшився. "І про це свідчить збільшення припливу прямих іноземних інвестицій", - сказав Азаров.

Український прем'єр підкреслив, що уряд робить ці реформи не "для галочки", а тому що щиро бажає зробити Україну країною, в якій кожен громадянин відчуває себе захищеним.

Нагадаємо, прем'єр Микола Азаров 15-16 травня 2012 року здійснює візит до Брюсселя для участі в 15-му засіданні Ради з питань співробітництва Україна-ЄС і зустрічей з керівництвом Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram