ГоловнаПолітика

Вищий суд розпочав розгляд касації на вирок Тимошенко

У залі перебуває близько 20 депутатів Ради від фракції БЮТ-Б.

Вищий суд розпочав розгляд касації на вирок Тимошенко
Фото: EPA/UPG

Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ розпочав розгляд касаційної скарги на вердикт судів першої й апеляційної інстанцій, якими екс-прем'єр-міністра, лідерку партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі.

Про початок засідання повідомив суддя Станіслав Міщенко.

У залі суду присутні захисники Тимошенко у справі про газові контракти з Росією Юрій Сухов, Олександр Плахотнюк, Микола Сірий, а також колишні захисники екс-прем'єра в цій справі Микола Титаренко і депутат Верховної Ради (фракція "Блок Юлії Тимошенко-"Батьківщина") Сергій Власенко.

Також у залі перебуває близько 20 депутатів Ради від фракції БЮТ-Б.

Тимошенко скерувала до суду заяву, в якій попросила розглядати справу без неї.

Раніше повідомляли, що міліція посилила охорону громадського порядку біля Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ у зв'язку з розглядом касаційної скарги на вирок Тимошенко.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією 2009 року.

29 грудня 2011 року Апеляційний суд залишив чинним цей вирок, відхиливши всі клопотання захисту; на оголошенні рішення були тільки прокурори, захисту екс-прем'єра і самої Тимошенко не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram