ГоловнаПолітика

Лідер Меджлісу готовий зустрітися з Могильовим

Джемільов готовий до широкого діалогу.

Лідер Меджлісу готовий зустрітися з Могильовим

Представники антимеджлісівської провладної опозиції в кримськотатарському русі відмовилися взяти участь у зустрічі громадськості з лідерами Меджлісу.

Така зустріч відбулася наприкінці минулого тижня в Сімферополі, на ній були присутні активісти майже 50 кримськотатарських суспільно-політичних організацій, повідомляє "Радіо Свобода".

Провладні ж "опозиціонери" наполягають на такій зустрічі під егідою голови Радміну АРК Анатолія Могильова.

Представники громадсько-політичних сил кримських татар, які входять до проурядового "Кримськотатарського народного фронту", офіційно не захотіли брати участі в зустрічі Меджлісу з громадськістю, посилаючись на нецікавість для них внутрішніх акцій Міллі Меджлісу.

Голова Меджлісу Мустафа Джемільов каже, що готовий до широкого діалогу всередині кримськотатарського національного руху і не проти, щоб у такій зустрічі брав участь Могильов: "Ми готові зустрічатися з усіма громадськими організаціями кримських татар: призначаємо дату і запрошуємо всіх, у тому числі і "Фронти", і "Міллі Фірка", а також інших. Ми ж не можемо сказати іншим громадським організаціям: ні, ви не приходьте, тому що ви раніше не виступали проти Меджлісу", - каже Джемільов.

Нагадаємо, в листопаді минулого року, за словами М. Джемільова, російські спецслужби розробили план дестабілізації ситуації в Криму й обрання проросійськи налаштованого голови Меджлісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram