ГоловнаПолітика

У ЄС сподіваються, що Азаров привезе в Брюссель добрі новини

Ештон цікаво, як Україна бачить майбутнє.

У ЄС сподіваються, що Азаров привезе в Брюссель добрі новини

Європейський Союз сподівається, що прем'єр-міністр України Микола Азаров привезе в Брюссель новини, які дадуть можливість продовжувати діалог з Україною.

Про це заявила сьогодні на прес-конференції верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон після засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС.

"Ми чекаємо на прем'єр-міністра України Миколу Азарова, який прибуде завтра на засідання Ради співробітництва. І буде дуже цікаво почути, що він скаже, як він бачить майбутнє", - сказала вона.

"Я сподіваюся, що він приїде з новинами, які дадуть нам можливість розвивати відносини. Однак до цього важко сказати, як буде", - додала Ештон.

Верховний представник ЄС зазначила, що Брюссель очікує від Києва відновлення верховенства права, поваги до прав людини і громадянських свобод в Україні.

Окрім того, за її словами, важливим фактором для оцінювання прогресу України стане те, як буде проведено парламентські вибори, заплановані на жовтень цього року.

Зокрема, Ештон зазначила, що український уряд дуже добре знає питання, які особливо непокоять. За її словами, насамперед йдеться про верховенство права та справедливу судову систему.

"Найважливіший месидж: ми хочемо бути пов'язаними цією Угодою про асоціацію, однак ми не можемо підписати її, поки не буде поділяння спільних цінностей", - зазначила Ештон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram