ГоловнаПолітика

Євросоюз не ухвалив рішення про бойкот української частини Євро-2012

ЄС вирішив стежити за розвитком подій навколо Юлії Тимошенко.

Євросоюз не ухвалив рішення про бойкот української частини Євро-2012
Фото: EPA/UPG

Рада міністрів закордонних справ 27 країн Євросоюзу на засіданні в понеділок у Брюсселі не ухвалила рішення про бойкот спільнотою української частини чемпіонату Європи з футболу.

Про це повідомила очільниця дипломатії ЄС Кетрін Ештон.

"Ми будемо уважно стежити за розвитком подій навколо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і розглянемо подальші кроки у світлі подій в Україні", - сказала вона за підсумками міністерської зустрічі.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск раніше однозначно засудив спроби бойкотувати українську частину Євро-2012, зазначивши, що політика не повинна зіпсувати спортивне свято.

"Заклики до бойкоту - і в нашій країні, і за кордоном - вважаю неправильними. Польський інтерес полягає в тому, щоб чемпіонат Європи з футболу минув без проблем, щоб політика не зруйнувала свято. Євро-2012 - це привід для радості", - сказав Туск.

Раніше повідомляли, що жоден з членів уряду Австрії не буде на матчах чемпіонату Європи з футболу в Україні у зв'язку з ситуацією навколо Тимошенко.

Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, зі свого боку, заявив, що не має наміру брати участь у запланованих в Україні заходах, приурочених до чемпіонату. Також не поїде на Євро-2012 міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс, а канцлер ФРН Анґела Меркель, за даними німецьких ЗМІ, може порекомендувати членам уряду Німеччини бойкотувати чемпіонат. За інформацією німецьких ЗМІ, сама Меркель має намір поїхати на Євро-2012, тільки якщо Тимошенко звільнять.

Минулого четверга голова найбільшої опозиційної партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський також закликав до бойкоту української частини чемпіонату Європи з футболу.

Нагадаємо, Євро-2012 пройде в червні в Україні та Польщі. Матчі першості приймуть чотири українські міста: Київ, Харків, Донецьк і Львів - і чотири польські: Варшава, Ґданськ, Вроцлав і Познань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram