ГоловнаПолітика

У американців, які прибули до Тимошенко, відібрали фотоапарати

Також попросили вимкнути телефони.

У американців, які прибули до Тимошенко, відібрали фотоапарати
Фото: Макс Левин

У представників дипломатичного корпусу США в Україні, які прибули в ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові для зустрічі з екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, забрали фотоапарати.

Про це журналістів повідомив народний депутат Микола Катеринчук, який з представниками своєї Європейської партії також намагався пройти до Тимошенко.

"Ми намагалися зняти зустріч, коли охорона почала пояснювати, що не можна проносити фотоапарати із собою, хоча президент Литви була там з фотоапаратом. Нас попросили вимкнути телефони, щоб ми не знімали все це. Чому? Складається враження, що люди самі себе бояться, бояться Тимошенко", - сказав Катеринчук журналістам.

За словами Катеринчука, незважаючи на всі необхідні дозволи та роз'яснення, йому не дозволили зустрітися з екс-прем'єром.

"Сподіваюся, що пенітенціарна служба матиме роз'яснення для цього порушення статусу народного депутата України. Наступного разу я буду змушений викликати міліцію", - обурився Катеринчук.

На його думку, пенітенціарна служба "намагається сховати Тимошенко" від політичних союзників.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що народного депутата Сергія Власенка, який є захисником екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, також не пустили на побачення з підзахисною в ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові.

Ця зустріч була необхідна через розгляд касаційної скарги у справі про перевищення влади з боку Тимошенко під час укладання газових контрактів із Росією 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram