ГоловнаПолітика

Власенко і Катеринчук не змогли потрапити до Тимошенко

Поза графіком Тимошенко зможе відвідати Посол США в Україні Джон Теффт.

Власенко і Катеринчук не змогли потрапити до Тимошенко
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Народні депутати України Микола Катеринчук і Сергій Власенко не змогли потрапити до екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка проходить лікування в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

Про це на брифінгу перед лікарнею повідомив журналістів заступник начальника Управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Андрій Лапінський.

За його словами, сьогодні вранці від народного депутата до керівництва ДПтСУ телефоном надійшло звернення з проханням про зустріч з Тимошенко.

За словами Лапінського, народному депутатові відмовлено, оскільки для отримання короткострокової зустрічі із засудженою необхідне відповідне звернення із заявою до начальника колонії.

Лапінський зазначив, що йому не відомо, яку відповідь отримав народний депутат у Качанівській виправній колонії. Він зазначив, що лікуючий лікар Тимошенко, німецький лікар-невропатолог Лутц Хармс щодня підписує графік процедур, які повинна проходити екс-прем'єр. За його словами, згідно із цим графіком, у Тимошенко сьогодні передбачено вільний час із 17.30 до 19.00.

Подночас Лапінський зазначив, що поза графіком о 15.00 Тимошенко зможе відвідати Посол США в Україні Джон Теффт.

На питання журналістів, чому з 14.30 до 15.00, коли Тимошенко вільна від процедур, до неї не можуть потрапити Власенко чи Катеринчук, Лапінський сказав, що протягом цього часу відбувається підготовка до візиту Дж. Теффта в лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram