ГоловнаПолітика

ПР домагається позбавлення депутатів імунітету

Опозиція не проти, але лише разом зі скасуванням недоторканності Януковича.

ПР домагається позбавлення депутатів імунітету
Александр Ефремов
Фото: http://podrobnosti.ua

Фракція Партії регіонів хоче, щоб парламент завтра визначив процедуру розгляду законопроекту про обмеження депутатської недоторканності.

Про це на засіданні погоджувальної ради парламенту сказав голова фракції Олександр Єфремов.

"Наша фракція наполягає на тому, щоб ми, врешті-решт, розглянули проект постанови про проходження закону про депутатську недоторканність. Проект постанови №3251 є, і я не бачу жодних перешкод для того, щоб завтра розглянути його й ухвалити", - повідомив він.

За словами Єфремова, останні заяви депутатів різних фракцій свідчать про те, що за обмеження недоторканності готові проголосувати всі 450 народних обранців.

Зі свого боку, голова фракції БЮТ Андрій Кожем'якін повідомив, що опозиція підтримує обмеження недоторканності депутатів, але лише разом зі зняттям імунітету з Президента і суддів.

Він повідомив, що парламентарії від опозиції зареєстрували відповідний проект закону в апараті Ради і вже розпочали збір підписів 150 депутатів, які необхідні, щоб розглянути цю ініціативу.

"Цей законопроект міститиме не тільки, як хоче того партія влади, позбавлення недоторканності депутатів,.. а й зняття недоторканності з усіх: з Президента, суддів і всіх, хто користується цим правом", - зазначив Кожем'якін.

На думку депутата, для влади чесно було б ухвалити саме таку редакцію закону.

Нагадаємо, 20 жовтня 2009 року парламент проголосував за скерування законопроекту №3251 "Про внесення змін до Конституції України" (щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб), яким передбачено скасувати президентську й обмежити депутатську недоторканність, до Конституційного Суду для перевірки на конституційність.

7 квітня 2010 року КС визнав конституційним обмеження депутатської недоторканності і неконституційним скасування президентської недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram