ГоловнаПолітика

Янукович відкрив оновлений аеропорт у Донецьку

Будівництво нового термінала та реконструкцію всього аеропорту здійснювала компанія "Альтком".

Сьогодні за участю Президента Віктора Януковича здано в експлуатацію новий термінал аеропорту "Донецьк".

Разом із віце-прем'єр-міністром - міністром інфраструктури Борисом Колесніковим і головою Донецької обласної державної адміністрації Андрієм Шишацьким очільник держави перерізав стрічку й оголосив про введення в експлуатації нового аеровокзального комплексу.

"Укотре відкриваємо один з об'єктів транспортної інфраструктури, який збудовано до Євро-2012 у стислі терміни. Архітектори та будівельники вклали в нього свої знання й частинку серця", - зазначив Президент в урочистій промові.

"Ми повинні будувати сучасну країну, і ми як патріоти повинні пишатися тим, що наше покоління здатне виконувати поставлені завдання", - сказав він.

Термінал заввишки 19 метрів має 7 поверхів. Площа будівлі нового аеровокзалу становить 58 тисяч квадратних метрів. Із них 5 тис. квадратних метрів припадає на зали очікування. Пропускна здатність - 3100 пасажирів на годину.

Потоки пасажирів розділено на два рівні: "Виліт" і "Приліт". У зоні "Прибуття" (рівень "- 6" метрів) розташовано кабіни паспортного контролю, каруселі для видачі багажу, а також пункти митного контролю. На цьому рівні також передбачено вихід до автостанції. У зоні "Реєстрація" (рівень "0" метрів) розміщено 38 стійок реєстрації та 2 стійки для приймання негабаритного багажу.

У зоні "Виліт" (рівень "7,8 м") знаходяться лінії огляду авіабезпеки, кабіни паспортного контролю, а також 5 виходів на посадку через гейти.

До аеровокзального комплексу також належать автостанція, триповерховий паркінг на 605 машин, із них 31 паркувальне місце - для малорухомих груп пасажирів, відкриті паркінги на 1004 машини, автобусні стоянки на 20 автобусів. Термінал з'єднано з паркінгом двома критими галереями. До будівлі примикає естакада. На естакаді і під нею - три смуги руху. Комплекс спроектовано так, що пасажири можуть пройти від літака до парковки, не виходячи на вулицю.

У рамках реконструкції КП "Міжнародний аеропорт "Донецьк" побудовано нову штучну злітно-посадкову смугу. Її довжина - 4 кілометри, ширина - 75 метрів, товщина - 1 метр. Також зведено найвищу в Україні аеродромно-диспетчерську вежу - 52 метри. Введення в експлуатацію цих об'єктів дозволяє аеропорту приймати всі види літаків практично за будь-якої погоди.

Оновленому аеропорту присвоєно ім'я відомого композитора Сергія Сергійовича Прокоф'єва, який народився в Донецькій області.

Будівництво термінала та реконструкцію КП "Міжнародний аеропорт "Донецьк" здійснювали фахівці компанії "Альтком".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram