ГоловнаПолітика

Суд скасував умовний термін і амністію обвинуваченим у справі Індила

Справу направлено на дорозслідування.

Суд скасував умовний термін і амністію обвинуваченим у справі Індила
Игорь Индило
Фото: tsn.ua

Апеляційний суд Києва направив на додаткове розслідування кримінальну справу проти дільничого інспектора Шевченківського райуправління міліції Києва Сергія Приходька та міліціонера Сергія Коваленка, обвинувачених у перевищенні службових повноважень під час затримання студента Ігоря Індила.

Таке рішення на засіданні суду оголосив головуючий суддя Микола Ященко.

"Справа проти Коваленка за частиною 1 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу та Приходька за частиною 2 статті 365 (перевищення влади, якщо воно супроводжувалося насильством чи погрозою застосування насильства) Кримінального кодексу повернути прокурору Деснянського району міста Києва для здійснення додаткового розслідування" - сказав суддя.

Таким чином суд задовольнив відповідну апеляційну скаргу захисників батьків Індила.

Водночас суд скасував вирок Деснянського районного суду Києва, яким Приходько був засуджений до 5 років в'язниці умовно, і постанову цього ж суду, якою Коваленко був звільнений від кримінальної відповідальності на підставі закону "Про амністію".

Проте суд залишив в силі щодо Приходька запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, а також взяв підписку про невиїзд з Коваленка.

Нагадаємо, Приходько вважає, що діяв у межах чинного законодавства.

18 травня 2010 року батькам Індила повідомили про смерть їхнього сина в приміщенні Шевченківського райуправління міліції внаслідок черепно-мозкової травми.

Під час слідства була встановлена причетність до неї двох міліціонерів - Приходька та Сергія Коваленка.

23 грудня 2011 року Деснянський райсуд визнав винним у цій справі Коваленка, але звільнив його за амністією.

5 січня 2012 року Деснянський районний суд Києва засудив Приходька до 5 років в'язниці зі звільненням від покарання під випробувальний термін на 2 роки.

Батьки Індила подали апеляцію на ці рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram