ГоловнаПолітика

Севастопольський суд виправдав обвинуваченого в шпигунстві росіянина

Прокуратура не згодна з рішенням суду.

Севастопольський суд виправдав обвинуваченого в шпигунстві росіянина
Фото: runews.su

Ленінський райсуд Севастополя 10 травня виніс виправдувальний вирок у кримінальній справі, порушеній за статтею "шпіонаж" щодо громадянина Росії - заступника директора філії російського підприємства "Завод "Електроприлад"(Севастополь).

Також виправдано іншого обвинуваченого, громадянина України, якого звинувачували в державній зраді. Суд не виявив у їхніх діях складу злочину.

Суд дійшов висновку, що підсудні, купуючи блоки до станції встановлення перешкод, не мали наміру заподіювати шкоду обороноздатності України, а купили їх як запасні частини для ремонту кораблів Чорноморського флоту Росії.

Водночас прокуратура Севастополя має намір оскаржити це рішення суду.

Прокуратура Севастополя зазначає, що суд не взяв до уваги докази збору та передачі іноземній державі секретних відомостей і завдання збитків національній безпеці України у сфері оборони.

На думку прокуратури, судове слідство проведено неповно й однобічно, тому вирок є незаконним і підлягає скасуванню.

Нагадаємо, раніше Росія висловлювала сподівання на об'єктивний та політично незаангажований розгляд справи за звинуваченням замдиректора заводу "Електроприлад" Артура Степанянца.

Наприкінці січня 2010 року стало відомо, що співробітники СБУ затримали громадянина Росії і жителя Севастополя, які намагалися здобути і вивезти за кордон блоки від корабельних радіолокаційних станцій, які здійснюють спостереження за крилатими ракетами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram