ГоловнаПолітика

Яценюк планує ліквідувати монархію Януковича

Наступний парламент відправить Януковича у відставку.

Яценюк планує ліквідувати монархію Януковича
Фото: svoboda.ictv.ua

Новий демократичний парламент ухвалить закон про імпічмент. І першим під цей закон піде Янукович.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, про це лідер партії "Фронт Змін", народний депутат Арсеній Яценюк заявив на Форумі Об'єднаної опозиції, який проходить у Києві.

"Мені шкода, що не всі сьогодні з нами, але я знаю, що Юлія Тимошенко нас чує і вона буде з нами. Я вас запевняю в цьому! Перед нами стоять складні завдання, але перед нами історичний час і відповідальність", - повідомив Яценюк.

При цьому він додав, що соціальна ситуація в Україні значно погіршала, зростають безробіття і державний борг країни. "Але це країна з мільярдними статками українських чиновників. Ми будемо боротися з цим. В Україні буде справедливість для всіх, чесність для влади. Це те, з чим ми йдемо на вибори 2012 року", - сказав Яценюк.

Окрім того, лідер "Фронту Змін" зазначив, що опозиція має проект передвиборної програми, на обговорення і затвердження якої є два місяці.

"Для того, щоб почати зміни в країні, ми повинні змінити систему влади і державного управління. Першим завданням сьогоднішньої опозиції в новому парламенті буде ліквідація монархії Януковича, і буде ухвалено закон про імпічмент. Першим під закон про імпічмент потрапить Янукович", - заявив Яценюк.

Присутні на форумі делегати, приблизно три тисячі осіб, підтримали його промову оплесками і вигуками "Банду геть".

Окрім того, Яценюк також пообіцяв запровадити "інститут відкликання депутатів". Також ліквідувати інститут губернаторства.

"Це в Росії губернії. А в нас області. Ми введемо інститут виконавчих комітетів, які обиратимуться безпосередньо місцевими радами, а місцеві ради - людьми".

"Це перший блок реформ, які пропонує сьогодні об'єднана опозиція", - резюмував Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram