ГоловнаПолітика

ЄС хоче виробити спільну позицію щодо бойкоту Євро

Глави МЗС країн ЄС проведуть неформальну дискусію.

ЄС хоче виробити спільну позицію щодо бойкоту Євро
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС мають намір 14 травня в Брюсселі обговорити питання бойкоту матчів Євро-2012, які відбудуться в Україні.

Про це УНІАН у Брюсселі повідомив високоповажний європейський дипломат.

За його словами, така дискусія відбудеться під час засідання Ради закордонних справ ЄС.

"Йдеться про спільну позицію щодо футбольного чемпіонату, який відбудеться влітку цього року. Не буде висновків, це буде неформальна дискусія, однак ми сподіваємося наприкінці мати позицію, куди країни-члени рухатимуться", - сказав співрозмовник агентства.

Головним питанням дискусії буде координація дій країн-членів ЄС щодо відвідування матчів чемпіонату Європи з футболу в Україні.

"Наразі немає координації між ними (міністрами країн-членів) щодо відвідування. Це для того, щоб мати більшу координацію перед тим, як ухвалити остаточне рішення. І під час дискусії цікаво побачити, чи готові вони йти далі", - сказав дипломат.

Нагадаємо, сьогодні високоповажні особи Єврокомісії, Бельгії, Нідерландів та Австрії заявили, що не відвідуватимуть матчі Євро-2012 в Україні на знак протесту проти згортання демократії в країні і розповсюдження практики застосування вибіркового правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram