ГоловнаПолітика

Лазаренко відмовився давати свідчення ГПУ

США не можуть примусити екс-прем'єра погодитися на допит.

Лазаренко відмовився давати свідчення ГПУ
Фото: www.obozrevatel.com

Павло Лазаренко, який відбуває покарання у США, відмовився давати свідчення Генпрокуратурі України у справах, порушених проти Юлії Тимошенко.

Про це повідомив посол США в Україні Джон Теффт.

"Щодо пана Лазаренка, то ми не маємо способів змусити його погодитися давати свідчення представникові української Генпрокуратури. Наскільки я знаю, він відмовився від такої зустрічі. І, згідно з нашими законом, ми не маємо жодного інструментарію, щоб змінити цю його позицію", - сказав посол.

Окрім того, коментуючи справу про вбивство народного депутата України Євгена Щербаня і лист у Посольство США його сина Руслана Щербаня, Теффт сказав: "Ще до того, як я одержав листа, ми розглядали деякі припущення та звинувачення, що лунали у зв'язку із цим. Ми не бачили жодних свідчень, які пов'язували б пані Тимошенко з убивством Євгена Щербаня".

"Розслідуванням справ, пов'язаних, урешті-решт, зі справою Лазаренка, займалися міністерство юстиції США і ФБР. Мені потрібно запитувати в них про наявність такої інформації. Але досі в тій інформації, яка є, не було нічого про її причетність до вбивства Щербаня", - підсумував він.

Нагадаємо, у жовтні Генпрокуратура сподівається допитати Павла Лазаренка з приводу низки кримінальних справ, зокрема, за фактом убивства депутата Верховної Ради Євгена Щербаня. Саме цього місяця спливає термін відбування покарання Лазаренка у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram